Siglent SDM3055 desktop multimeter

Altijd al een desktop multimeter willen hebben maar de echte jongens onder de DMM zijn erg duur al zijn het wel hele goede apparaten dus maar is opzoek gegaan naar een betaalbare.
Na wat zoeken kwam ik weer bij het merk Rigol waar ik al een scoop van heb maar ook Siglent.

Na veel lezen, wikken en wegen is het de Siglent SDM3055 geworden. Zo wel de Rigol modellen als die van Siglent voldeden aan de eisen alleen had de Rigol als groot min punt dat het display vele malen slechter af te lezen is dan van de Siglent. Het display is stukken groter en door de resolutie beter af te lezen en dat is toch wel erg prettig voor een DMM.

In eerste instantie waren er grote twijfels om voor de Siglent te gaan omdat er veel klachten waren over de firmware en dan met name de update rate tijdens het meten. Hij was merkbaar traag, zo wie zo tijdens het opstarten zeer traag (wat niet zo heel erg is) maar ook tijdens het meten wat niet echt handig is.
Maar net voor ik de knoop wilde door hakken kwam er een nieuwe firmware uit die dit probleem leek op te lossen (wat later na aankoop ook echt zo blijkt te zijn) en dus toch voor de SDM3055 gekozen.

Het is een prettige meter tot nu toe en ben er tevreden mee, wat wel een min puntje is dat de stand-by let wat fel is. Na aankoop een vergelijking gedaan met mijn handheld Fluke en deze lopen beide gelijk, de dmm is wel iets nauwkeuriger maar dat mag je ook verwachten bij een 5 1/2 digit meter.
Er zijn mensen die het menu niet erg handig vinden maar ik denk dat is maar net wat je gewent bent, heb je eerder een Rigol of wat anders gehad dan is het ff wennen of lijkt het onhandig.
Inmiddels heb ik ook de laatste firmware erop gezet wat nog even uitvinden was hoe dat moest want zoals zo vaak eerst doen en dan pas lezen. šŸ™‚

SDM3055

Siglent SDM3055

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.