Rigol 1054Z 50MHz scoop nieuwe aanwinst

Rigol is gekomen met een nieuwe DS1000Z serie oscilloscoop’s, deze scoops zijn een verbetering van de DS1000E serie. Het grootste verschil wat direct opvalt is het grotere display en dat het een 4 kanaal’s scoop is.

Sinds kort is de DS1054Z in mijn bezit, dit is de 50MHz versie zonder wave generator (met zijn de -S modellen). Het leuke aan deze scoop is dat deze gehackt zijn, het is hierdoor vrij makkelijk doormiddel van codes de extra modules te activeren even als 100MHz bandbreedte!
Hierdoor zijn ze zeer gelieft omdat je dan voor een hele kleine prijs toch een 100MHz scoop kan hebben al is dat natuurlijk niet helemaal netjes.

Rigol DS1054Z

DS1054Z

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.