Oscilloscoop

Natuurlijk kan een oscilloscoop niet ontbreken in de shack en dus op een gegeven moment opzoek gegaan naar een betaalbare scoop. Na wat zoeken op internet kwam ik een defecte HP 100Mhz tegen, deze zou een klein defect hebben volgens de verkoper. Dus dacht leuk project om te herstellen en weer wat van te leren maar ja door wat tijd gebrek en zonder juiste goede scoop is dit toch wat lastig.
IMG_0372
Op een gegeven moment was een scoop toch echt wel gewenst en was ik tegen de Rigol DS1102E aangelopen. Dit merk levert leuke digitale scoops tegen redelijke prijzen dus na diverse reviews gelezen te hebben en ervaringen van andere de stoute schoenen aangetrokken en gekocht. Tot op heden geen spijt van gehad en blijkt een goede koop te zijn.
doos scoopdoos scoop 2IMG_0979Rigol scoopRigol scoopIMG_0979IMG_0980IMG_0981IMG_0982IMG_0983

Rigol is gekomen met een nieuwe DS1000Z serie oscilloscoop’s, deze scoops zijn een verbetering van de DS1000E serie. Het grootste verschil wat direct opvalt is het grotere display en dat het een 4 kanaal’s scoop is.

Sinds kort is de DS1054Z in mijn bezit, dit is de 50MHz versie zonder wave generator (met zijn de -S modellen). Het leuke aan deze scoop is dat deze gehackt zijn, het is hierdoor vrij makkelijk doormiddel van codes de extra modules te activeren even als 100MHz bandbreedte!
Hierdoor zijn ze zeer gelieft omdat je dan voor een hele kleine prijs toch een 100MHz scoop kan hebben al is dat natuurlijk niet helemaal netjes.

Rigol DS1054Z

DS1054Z

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.