5B4AGN BPF update 1

Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat er gewerkt is aan de BPF project van 5B4AGN maar nu de CQWW eraan komt wilde ik toch op zijn minst de mijne klaar hebben voor op de club en het liefst nog 1 extra van de andere want we zullen weer met twee stations meedoen zoals altijd.

Tijdens de eerste stap van het afregelen van de LC kringen kwam ik er al snel achter dat de 10M band niet af te regelen viel naar de opgave van Bob zijn advies. Ik heb uit eindelijk de kernen opnieuw gewikkeld want kreeg het niet goed. Hierbij kwam ik er achter dat de wikkelingen allemaal gespreid over de kern het beste resultaat gaf terwijl juist de paren van de viervoudige windingen bij elkaar zouden moeten zitten.

Nadat alle LC kringen afgeregeld waren kon het wikkelen beginnen van de laatste twee kernen per band de L2a en L2b. Nadat deze geplaatst zijn kan het afregelen van de bandbreedte en begin en eind daarvan beginnen. Ik heb maar een paar kernen wikkelingen hoeven aanpassen want het merendeel bleek goed te staan. De met name 80 en 160m filters zien er echt top uit, de 10m is wel heel erg breed maar meer aan de boven kant dan aan onderkant.
uiteindelijk heb ik bij geen van de L2 wikkelingen de extra wikkeling gebruikt.

Mijn filter is nu eigenlijk af en hoop binnen kort nog is wat screenshots te kunnen tonen maar eerst helpen met de filter van Karel want daar lopen we met afregelen tijdens de eerste stap tegen wat problemen aan. De 10m bleek ruim 10MHz af te wijken en dit bleek te zitten in het omwisselen van de primaire en secondaire wikkeling. (oeps dat was even zoeken!)
We hopen zijn filter ook klaar te hebben voor de CQWW maar dat zal nog even aanpoten zijn want zijn LC kringen laten zich niet heel makkelijk aanpassen (tenminste een paar).

To be continued

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.