Werkbank 1

Ik was wel eens toe aan een mooie werkbank, tot op heden altijd van die planken op z’n ophang rail gebruikt maar een echte stevige werkbank werd wel eens tijd.

Heb uiteindelijk na wat zoek werk een werkbank besteld bij Datona omdat deze er zeer gelikt uit zagen voor een redelijke prijs, juist op dat moment hadden ze grote kortingen.
We werkbank werd snel en redelijk netjes bezorgd, ja niet alles was op en top namelijk het werkblad was beschadigd, de doos had ook transportschaden. Dit is netjes door Datona opgelost, moest wel ff bellen want over de mail lastig.
Nadat het probleem met het werkblad opgelost was begonnen met hem in elkaar te gaan zetten, hierbij liep ik tegen wat nieuwe problemen aan. Namelijk de U profielen die erbij zaten waren namelijk niet helemaal haaks, hierdoor pasten de delen niet in elkaar want deze stonden naar binnen gebogen, ook waren de moeren mee gespoten waardoor de bouten er niet in te krijgen zijn. (zeer stevige lak!)
Ook nu weer was er snel gehandeld door Datona maar helaas de nieuwe set die binnen kwam was precies zo (wel minder). Ik heb toen maar zelf de profielen passend gebogen (nog hele klus want stevig materiaal) en door de moeren een tap heen gehaald zodat er weer schroefdraad was.

Ik gebruik de werkbank nu een tijdje en kom er achter dat de keuze voor de MDF werkblad niet z’n hele goede keuze is. De MDF zou een sterke fineer laag hebben maar dit blijkt behoorlijk tegen te vallen, schijf een stukje staal of je hamer erover en er zitten behoorlijk diepe krassen in. Met name als je echt wat metaal bewerking gaat doen (zoals ik nu voor een project) dan kom je er achter dat de MDF keuze echt de verkeerde was!
Maar goed aan de andere kant het is een werkbank he dus die hoeft niet 100% gaaf te blijven, al vraag ik me af op langer termijn of het blad zo slecht wordt dat het voor problemen zal gaan zorgen.
Wie weet bestel ik nog wel eens een los werkblad maar dan in eiken…

Reacties zijn gesloten.