5B4AGN Bandpass Filter kit

Tijdens de afgelopen contest op de club pi4utr waren er wat problemen met de huidige Bandpass filters waardoor Karel PA1RLM en ik tijdens het fixen hiervan op het idee kwamen om toch eens te kijken of we niet betere nieuwe filters konden maken.

Na wat onderzoek kwamen we bij W3NQN filters uit die ons wel aanspraken, na wat verder zoeken naar deze filters leerde ons dat Bob 5B4AGN op basis van die filters weer een eigen variant gemaakt had met verbeteringen en nog mooier schakelbaar en zelfs digitaal schakelbaar via de set kan meelopen.

Na wat mail wisseling met Bob hebben we besloten om de complete kits te bestellen en met 5 man deze kits te gaan bouwen. Voor ons contest station PA0AA hebben we er 5 nodig voor de multi-multi modes. Na ongeveer 10dagen kwamen de kits perfect verzorgt binnen van Bob en hadden we de nodige ringkernen en wikkeldraad vanuit de uk binnen en konden we beginnen.

Op 30-11 zijn 3man van ons begonnen aan de bouw en is er door mensen wat af gesoldeerd. Dit was voor sommige onder ons nog best een uitdaging met ruim 100 smd componenten!

Ik zelf was thuis al wat verder gegaan en diverse ringkernen gewikkeld en ben ik begonnen met afregelen van de eerste afregelstap in het geheel. Hieronder wat foto’s van work in progress

   
    
    
    
   

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.